ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Специалистите от АЕЦ “Темелин” отбелязаха високата култура на производството на площадката на ОАО “МСЗ”

29.01.2015

В ОАО «Машиностроительный завод» (част от Горивната компания на Росатом “ТВЭЛ”) завърши работното посещение на представители на чешката АЕЦ “Темелин”.

Целта на посещението беше да се извърши производствен надзор по изготвянето на продукцията за тази атомна електроцентрала по договора от 2006 година между АО ČEZ Group и ОАО «ТВЭЛ».

Съгласно програмата на посещението бяха обсъдени въпросите, свързани с експлоатацията на ядреното гориво, условията за продължително съхраняване на свежото ядрено гориво на АЕЦ “Темелин” и входящия контрол на доставките му на чешката централа.

В рамките на посещението заместник директорът и началникът на горивния отдел на АЕЦ “Темелин” – господата Крумл и Бигас разгледаха основния производствен цех на предприятието и взеха участие в редица съвещания. На производствената площадка им бяха демонстрирани процесите на производство и контрол на качеството конкретно на продукция за АЕЦ “Темелин”.

Чешките специалисти останаха доволни от резултатите от срещата. Те отбелязаха, че ОАО «МСЗ» е надежден партньор, който е готов за конструктивен диалог, както и преди отделящ специално внимание на процеса за повишаване на ефективността на производството и въпросите на качеството на продукцията.

Както съобщи господин Йен Бигас, в хода на срещите с руските партньори са били разгледани въпросите за организацията на производствения процес в основните подразделения на предприятието и са били запознати с документацията, която се води на работните места.

“Основното производство на ОАО «МСЗ» ни направи най-добро впечатление: навсякъде има чистота и порядък, работните места са организирани съгласно всички изисквания. Културата на производството тук е на високо ниво. Ние видяхме, как се сглобяват горивните касети за нашата централа, как се реализира контролът на качеството. ОАО «МСЗ» е надежден партньор, с когото имаме дългосрочни перспективи за сътрудничество”.

ОАО «Машиностроительный завод» произвежда ядрено гориво ВВЭР-440 за четирите блока на АЕЦ “Дуковани” и ВВЭР-1000 за първи и втори блок на АЕЦ “Темелин”. Доставките са започнали през декември 2009 година по договора от 2006 година между АО ČEZ Group и ОАО «ТВЭЛ».

Източник: http://www.tvel.ru/wps/wcm/connect/tvel/tvelsite/presscentre/news/bdd755004716ce1499da9d1709d57c4c

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари