ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Британската АЕЦ “Hinkley Point B” спря за ППР

27.01.2015

Един от ядрените реактори в британската АЕЦ „ Hinkley Point B “ спря работа на 23 януари заради изпълнение на програма по поддръжката на централата на стойност 40 милиона лири.

 

АЕЦ „ Hinkley Point “ – „ Hinkley Point B “ е вдясно на снимката

Хиляда работници допълнително ще се включат към екипа по време на десетте седмици ремонт, съобщи компанията-оператор EDF Energy.

Ще се извършат общо 12 хиляди различни дейности, планирани през последните две години. Те включват инспекции в сградата на реактора, инсталация на ново оборудване и замяна на две от газовите циркулационни помпи, които охлаждат реактора, както и подмяна на лопатките на парната турбина.

Такива редовни ППР се провеждат на всеки три години и са планирани предварително с националната енергийна система (National Grid) за да се гарантира, че няма да има въздействие върху снабдяването с електроенергия на страната.

EDF Energy харчи около £ 600 милиона ($ 900,0 милиона) годишно за модернизация на до осем АЕЦ – или 15 енергоблока, за да се гарантира продължаващата им експлоатация.

Двата реактора на „ Hinkley Point B “ започнаха работа през февруари 1976 г., а централата трябва да продължи да оперира до 2023 година, когато се очаква да заработи новият енергоблок АЕЦ „ Hinkley Point C“.

Източник: http://www.world-nuclear-news.org/RS-Hinkley-Point-B-goes-offline-for-major-maintenance-program-23011501.html

Б.Р. Двата енергоблока на АЕЦ „ Hinkley Point B “ са с популярните във Великобритания реактори с газов топлоносител (охлаждане) Advanced gas cooled reactor (AGCR). Електрическата мощност на двата блока е по 625 MW.

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари