ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Иран: Нови санкции на САЩ срещу РФ и Иран ще бъдат контрапродуктивни

26.01.2015

По време на Световния икономически форум, който се провежда в швейцарския град Давос, министърът на външните работи на Иран Мохаммад Джавад Зариф заяви, че въвеждането на нови ограничителни мерки по отношение на икономиките на РФ и Иран няма да донесе очаквания ефект.

Зариф отбеляза, че ако бъдат въведени нови санкции срещу Иран Техеран няма намерение да подписва споразумение за ядрената програма на ИРИ.

Той добави, че някои представители на американския конгрес се застъпват за изолиране на Иран, който демонстрира желание да се реши ядрения въпрос по пътя на преговорите. Но световната общност не подкрепя САЩ, изказвайки се против конфронтацията.

Ръководителят на МВнР подчерта, че парламентът на Иран, инициативите на който за разлика от законите приемани от парламента на САЩ не могат да бъдат спрени от президента – е готов да предприеме ответни мерки, ако Америка въведе нови санкции.

Зариф съобщи, че, независимо от провежданата от Вашингтон политика, икономиката на Иран не е сломена. Сега в страната има около 20 хиляди центрофуги за обогатяване на уран, които се използват само за мирни цели.

Според думите на министъра, Иран не планира да създава ядрено оръжие. Оборудване за производството му в страната също няма.

Както е известно, на последната среща на “шесторката” международни посредници и Иран, която се проведе в Женева, страните не успяха да съгласуват оставащите точки от ядрената програма на Иран.

Източник: http://pronedra.ru/globaleconomics/2015/01/23/iran-prigrozil-ssha-otvetnymi-merami/

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари