ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


МВнР на Иран: Техеран ще предприеме мерки, ако няма справедливо споразумение по ядрената програма

16.01.2015

МВнР на Иран внимателно следи хода на преговорите по ядрената програма на Техеран в Женева.

 

Това съобщи прес-секретарят на Министерството на външните работи на Ислямска Република Иран Марзие Афхам на ежеседмичната пресконференция на ведомството.

Според думите и, ако министерството види, че преговорите не водят към окончателно, справедливо и разумно споразумение, тогава ще бъдат взети съответни решения.

Отговаряйки на въпрос относно новия пакет от санкции против Иран, който се разглежда от законодателите на САЩ, Марзие Афхам отбеляза, че “използването от конгреса на САЩ на такъв неефективен инструмент, каквито са санкциите, ще бъде погрешно”.

“Неефективността на такива мерки е вече доказана. А иранският народ може да строи бъдещето си на базата на собствените планове и възможности”, – цитира агенция ИРНА думите и.

Засягайки въпроса за ролята на Русия в преговорния процес по иранската ядрена програма, Марзие Афхам още веднъж гледната точка, че Русия притежава “ефективна тежест” за това, че да играе по активна роля при преговорите, които трябва да доведат до сключване на справедливо и разумно споразумение по иранското ядрено досие.

Източник: ИТАР-ТАСС

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари