ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Азия ще води в ядрените инвестиции до 2030 година

11.01.2015

Инвестиции на стойност близо 1,2 трилиона долара ще бъдат вложени в нови ядрени проекти по света, според последната прогноза, направена от Световната ядрена асоциация (WNA).

 

 Най-новото проучване на WNA – The World Nuclear Supply Chain: Outlook 2030 – изследва възможностите и предизвикателствата през следващите 15 години.

Повече от половината от средствата ще бъдат направени в Азия. В доклада на WNA се предвижда стартирането на 266 нови реактора в света до 2030 г. с инвестиции от близо 1,2 трилиона долара. Ако се вземат предвид изграждането на нови ядрени централи, както и проектите за удължаване на живота на вече съществуващи реактори, международният пазар за доставки ще възлезе на 30 милиарда долара годишно.

Растежът ще бъде най-голям в Азия, като първото място ще заеме Китай, където в момента се изграждат 47 енергоблока. Страната предвижда до 2030 г. да построи още 142 реактора. Инвестициите в ядрени проекти в Азия може да достигнат 781 милиарда долара за този период.

Подробности на: http://www.world-nuclear-news.org/NN-Asia-to-lead-nuclear-investment-to-2030-0801154.html

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари