ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Украйна – шести блок на Запорожската АЕЦ е изключен от енергийната система – обновена

28.12.2014

На 28 декември 2014 година в 05:30 часа шести блок на Запорожската АЕЦ беше изключен от енергийната система под действие на защитата от вътрешни повреди на турбогенератора.

 

Мощността на реакторната установка се подържа на 40% мощност. Причините за сработване на защитата се изясняват. Причините за сработване на защитата се изясняват.

Сега в експлоатация са 5 енергоблока със сумарна мощност 4530 MW.

Радиационният фон на площадката и в санитарно-защитната зона (територията с радиус 2,5 километра около АЕЦ ) – 0,08-0,12 μSv/h, което съответства на природния радиационен фон в района на Запорожската АЕЦ.

Източник: http://www.npp.zp.ua/news

Б.Р. Оборудването на машинните зали на всичките 6 блока на Запорожската АЕЦ е от същия тип като на нашата АЕЦ “Козлодуй”.

На специална среща с премиера Порошенко, по късно след обяд, министърът на енергетиката и въгледобива Владимир Демишин обяви, че проблемът ще бъде отстранен до няколко дни. Той уточни също, че се касае за повреда в трансформатора (вероятно ТСН).

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Отворено писмо – Помогнете на Дневен център “Дъга” за деца-аутисти

Преди около 2 години под мотото “Подай ръка на различните деца” стартира кампания на инициативен комитет към Асоциация Аутизъм за набиране на средства за...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

50 години българска атомна енергетика – средношколска конференция

Последни коментари