ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Южна Корея – при строителството на АЕЦ “Shin Kori” са загинали трима души

28.12.2014

В петък вследствие на изтичане на азот при строителството на трети блок са загинали трима души.

 

Още един е изгубил съзнание, но са успели да го спасят.

Около 17:30 часа в операторската стая са били открити трима загинали сътрудници, за които се съобщават само възрастта и фамилията: 41-Сон, 35-Ким, 51-Хон.

Според преценката на следователите, в 14:40 часа колегите на двама от загиналите са изразили безпокойство, че те дълго време не се завръщат. Тръгнал е да ги търси Хон, който също не се е завърнал. В края на краищата са ги намерили мъртви в операторската стая. Там е имало изтичане на азот, който е станал причина за трагедията.

Вероятно двамата са загинали заедно, а след това е загубил съзнание и е умрял дошлият да ги търси Хон. По време на спасителните работи е пострадал от отравяне с газа още един човек. Той е загубил съзнание, но веднага е бил изнесен навън и дробовете му са били вентилирани.

Според обясненията на експертите, азотът се използва в системите за охлаждане на АЕЦ. Представителите на компанията-оператор на централата са подчертали, че последствията от изтичането на газа са локализирани, опасност от радиоактивно замърсяване няма, защото реакторът още не е бил зареден с ядрено гориво.

Като цяло енергоблокът „Синкори-3″ е готов на 99%, а официалното му въвеждане в експлоатация е планирано за юни следващата година.

На строителната площадка на този блок, където се работи от 2007 година, вече е имало инциденти с жертви. През октомври 2013 година сериозни изгаряния са получили трима сътрудници. По-рано, през март 2011 година по време на проверка на системите за охлаждане на реактора е загинал един работник.

Източник: http://www.rg.ru/2014/12/26/otravlenie-site.html

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Тежките метали и мисли за бъдещето – изводи от конференцията ТЖМТ

През октомври в руския град Обнинск, известен с това, че там е изградена първата атомна електроцентрала в света, се събраха специалисти от десетина държави...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари