ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Индийска компания работи за създаване на съвместно предприятие с руската “Атомэнергомаш”

26.12.2014

Меморандумът за взаимно разбирателство между индийската Walchandnagar Industries (WIL) и руската „Атоменергомаш“ (АЭМ) бе подписан през 2010 г., когато експерти предсказваха „ядрен ренесанс“ в Азия.

 

 

WIL придоби земи в щата Гуджар ат, за да построи производствено предприятие и започна преговори с АЭМ, но тогава стана аварията във Фукушима.

Генералният директор на индийската WIL Г. К. Пилай заяви, че компанията вече е доставила 15 каландри (цилиндрични корпуси, в които се разполагат тръби за ядрено гориво) на корпорацията NPCIL, както и лагерни щитове и топлообменници за ядрени централи.

Сега компанията произвежда и тръби за натриев топлоносител за прототипа на реактора с бързи неутрони, който се строи в индийския град Калпакам.

Създаването на съвместно предприятие с АЭМ ще позволи на WIL да разшири асортимента на продукцията си за АЕЦ и да излезе на международните пазари.

Източник: http://www.thehindubusinessline.com

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари