ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


WESTINGHOUSE и ELECTRICITÉ DE FRANCE подписаха нов дългосрочен договор за доставка на ядрено гориво

20.12.2014

Уестингхаус Електрик Къмпани обяви, че е подписала с Electricité de France (EDF) дългосрочен договор за доставка на няколко хиляди тона ядрено гориво за нейните атомни електроцентрали във Франция. Този договор удължава текущия договор, който изтича в края на 2014 г. и предоставя на Уестингхаус възможността да продължи да доставя значителна част от общите нужди от ядрено гориво на EDF.

Съгласно условията на подписания договор, Уестингхаус ще произвежда горивото в своите заводи във Вестерос, Швеция; Спрингфийлдс, Великобритания и през Европейската група за гориво в централата „Енуса” в Хусбадо, Испания. Свързаните с изпълнението на договора инженерни дейности на площадките на отделните централи ще се извършват от съществуващите офиси на Уестингхаус във Франция. От 2003 година, Уестингхаус е важен доставчик на ядрено гориво за атомните електроцентрали във Франция. Оттогава компанията е доставила около 6000 горивни касети за тези електроцентрали.

Ив Браше, президент на Уестингхаус за Европа, Близкия Изток и Африка, каза: „EDF е важен дългогодишен и ценен клиент и за нас е удоволствие да продължим да подпомагаме неговата програма за доставка на ядрено гориво. Вярваме, че този нов договор отразява високата степен на доверие на EDF по отношение на качеството, надеждността и конкурентоспособността на горивото на Уестингхаус.”

„Този дългосрочен договор потвърждава доверието на EDF в надеждността на горивото на Уестингхаус и нашите възможности за доставки в целия свят,” отбеляза Хосе Еметерио Гутиерез, старши вицепрезидент „Ядрено гориво” в Уестингхаус. „Уестингхаус осъзнава важността от гарантиране на сигурност на доставките за нашите глобални клиенти и постиженията ни в тази област продължават да осигуряват надеждността, която клиентите търсят в един търговец на ядрено гориво.”

Уестингхаус е глобален доставчик на ядрено гориво за реактори с вода под налягане (PWR), включително за реактори, проектирани с руска технология ВВЕР, както и за кипящи реактори (BWR) и усъвършенствани реактори с газово охлаждане (AGR). Понастоящем Уестингхаус доставя ядрено гориво на 145 централи в целия свят, 65 от които са в Европа, и има 10 завода за производство на ядрено гориво в света, включително два в Европа: Springfields Fuels Limited в Престън, Ланкашър, Великобритания и Westinghouse Electric Sweden във Вестерос.

Уестингхаус Електрик Къмпани, компания от групата Тошиба Корпорейшън, е пионер и световен лидер в ядрената енергетика и водещ доставчик на продукти за атомни електроцентрали и технологии за енергийни компании по целия свят. През 1957 г. в Шипингпорт, Пенсилвания, САЩ, Уестингхаус доставя първия в света ядрен реактор с технология вода под налягане. Днес технологии на Уестингхаус са основа за приблизително половината от действащите атомни електроцентрали в света, включително над 50% от тези в Европа. AP1000® е търговска марка на Уестингхаус Електрик Къмпани ЛЛС. Всички права са запазени.

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари