ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


САЩ – един блок на АЕЦ в Пенсилвания е спрян поради изтичане на вода

17.12.2014

Изтичане на вода е станало причина за спирането на един от реакторите на АЕЦ „Саскуеханна“ (Susquehanna) в щата Пенсилвания.

 

АЕЦ “Саскуеханна”

Това съобщи компанията PPL, оператор на централата.

Инцидентът е станал в събота рано сутринта по местно време. Според компанията е имало “незначително протичане на вода в носещата конструкция на защитната черупка на реактора”.

“Независимо от това, че обемът на изтеклата вода е значително по-малък от приетите в централата гранични стойности, е взето решение да се спре блокът като предпазна мярка за извършване на превантивен ремонт”, – се казва в съобщението на компанията. Там също са подчертава необходимостта от по-щателна подготовка на централата за върховите режими на работа през зимата, когато консумацията на електроенергия значително се увеличава.

Специалистите се надяват бързо да открият източника на проблема.

Преди около една година вътре във втори блок беше открита радиоактивна вода. В този момент блокът не е бил в работа. По щастлива случайност само ден преди това той е бил спрян за извършване на извънпланова проверка.

Източник: РИА Новости

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Тежките метали и мисли за бъдещето – изводи от конференцията ТЖМТ

През октомври в руския град Обнинск, известен с това, че там е изградена първата атомна електроцентрала в света, се събраха специалисти от десетина държави...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари