ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Армения – ЕС е предлагал пари за затварянето на Арменската АЕЦ, а Русия за ПСЕ

07.12.2014

Евросъюзът е предлагал средства за затварянето на Арменската АЕЦ, Русия за продължаване на срока за експлоатация.

 

Това е заявил в парламента на Армения на 3 декември председателят на Комисията по образованието, депутатът от управляващата републиканска партия Артак Давтян при обсъждане на Договора за присъединяване на страната към Евразийския икономически съюз (ЕАИС).

Според думите му, разговорите, че ЕАИС ще потиска икономическото развитие на Армения, по никакъв начин не са обосновани. Напротив – всички помнят, как в средата на миналото десетилетие ЕС предлагаше на Армения 100 милиона евро за да закрие атомната си електроцентрала. “А какво означава за Армения и за всеки неин жител, всички прекрасно разбират”.

От друга страна, Русия е предложила кредит от 270 милиона долара за продължаване на срока за експлоатация (ПСЕ) на АЕЦ от 2016 до 2026 година. И тези средства Армения ще получи в най-близко бъдеще.

“Изобщо ви призовавам по-малко да говорите за интересите на ЕС, Русия, Турция и кой ли не друг, повече за интересите на Армения и гражданите и. Аз се застъпвам за това”, – добави Давтян.

Източник: http://www.atomic-energy.ru/news/2014/12/05/53559

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари