ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Евродепутати гостуват на празника на меда в Козлодуй

02.02.2012

 

 

   Празникът на меда в град Козлодуй се провежда от 2009 г. по инициатива на Държавно предприятие „Радиоактивни отпадъци” (ДП РАО).

 

 

   Събитието се организира в навечерието на Деня на пчеларя – 10 февруари, когато православната църква чества Св. Харалампи, покровител на пчеларите. През тази година предстои четвъртото издание на Празника, който бележи нарастваща популярност както сред производителите на мед от региона, така и сред населението.

   Идеята, с която ДП РАО учреди изложението, бе да се популяризира фактът, че медът, произведен в регион с наличие на съоръжения за управление на радиоактивни отпадъци, по нищо не отстъпва на производството на пчеларите от други райони на страната.

  За четири години бяха изградени много добри партньорски отношения с производителите, Празникът се планира съвместно, а стремежът е съдържанието му да  се надгражда, да се разширяват положителните ефекти от него за всички участници.

 

 

   В тази връзка в Празника на меда 2012 участие ще вземат евродепутатите Владимир Уручев и Мария Неделчева, която е с активна позиция в текущите дебати в Европейския парламент (ЕП) по повод стратегията за подпомагане на пчеларите в периода 2013 – 2020 година.

 

 

   В рамките на изложението, което се открива на 3 февруари 2012 г. в 11.00 часа, е предвидена среща с двамата български представители в ЕП. По време на разговора, с начален час 13.30 ч., производителите на мед могат да поставят всички проблемни въпроси във връзка с тяхната дейност и да получат актуална информация за тенденциите и финансирането на пчеларството.

 

 

02.02.2012

Tags: , , , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари