ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Westinghouse – Многостранно споразумение за изграждане на АЕЦ в Турция с AP1000®

25.11.2014

На сайта на Westinghouse е публикувано следното съобщение.

 

Westinghouse Electric Company , Китайската State Nuclear Power Technology Corporation (SNPTC) и Electricity Generation Company (EÜAŞ), най-голямата електрическа компания в Турция, обявиха на 24 ноември споразумение да влязат в изключителни преговори да се проектира и изгради АЕЦ с 4 блока на площадка в Република Турция, основана на технологята AP1000®.

Проектът обхваща и всички дейности от целия жизнен цикъл, включително проектиране, доставки на ядрено гориво, техническо и инженерно обслужване и извеждане от експлоатация.

„Ние сме развълнувани да разширим дейността си в Република Турция и предоставяме нашите авангардни технологии и иновативни системи за пасивна безопасност,“ каза Дани Родерик, президент и главен изпълнителен директор на Westinghouse. „Ние сме уверени, че нашите партньорски отношения с SNPTC, които демонстрираме в Китай, ще осигури най-голяма печалба за клиентите в Република Турция.“

Осем блока AP1000® в момента са в процес на изграждане по света: по два в обектите Vogtle и V.C. Summer в САЩ, както и обектите Sanmen и Haiyang в Китай. Освен това договори с акционерите са сключени през последните няколко месеца за изграждане на блокове с AP1000® на площадката Moorside в Обединеното кралство и на площадката на АЕЦ Козлодуй в България.

Westinghouse Electric Company, една група от дружества на Toshiba Corporation (TKY: 6502), е световен лидер и водещ доставчик на ядрени продукти и технологии в целия свят. От Westinghouse е доставен първият в света реактор с вода под налягане през 1957 г. в Shippingport, Pa., САЩ. Днес, технологията на Westinghouse е в основата на приблизително половината от експлоатираните атомни електроцентрали в света. AP1000® е търговска марка на Westinghouse Electric Company LLC. Всички права запазени.

State Nuclear Power Technology Corporation (SNPTC) е главен изпълнител на първите четири AP1000® по света, които се строят в Китай. Работейки съвместно с партньори в чужбина, SNPTC работи по осигуряване на безопасна, чиста, икономична и надеждна енергия от напреднали ядрени технологии, продукти и услуги.

Electricity Generation Company (EÜAS) е турско държавно дружество, което е създадено, за производство на електроенергия в съответствие с икономическите политики на държавата и в съответствие с принципите на ефективност и рентабилност.

Източник: http://westinghousenuclear.com/About/News/View/ArticleId/502/Westinghouse-Inks-Multi-party-Agreement-to-Develop-Nuclear-Power-in-Turkey

Tags: , , , , ,

2 Responses to Westinghouse – Многостранно споразумение за изграждане на АЕЦ в Турция с AP1000®

 1. TSO on 25.11.2014 at 9:45

  1 декабря Владимир Путин посетит с рабочим визитом Турцию

  24 ноября 2014 года, 19:45

  Ключевые слова: внешняя политика, Турция

  1 декабря глава Российского государства посетит с рабочим визитом Турецкую Республику для участия в пятом заседании Совета сотрудничества высшего уровня (ССВУ). В рамках визита состоится отдельная встреча Владимира Путина и Президента Турецкой Республики Реджепа Тайипа Эрдогана.

  В ходе заседания ССВУ планируется обсудить широкий круг вопросов российско-турецкого сотрудничества, прежде всего в торгово-экономической и энергетической сферах, а также международной повестки дня. По итогам переговоров предполагается подписание ряда двусторонних документов.

  24 ноября 2014 года, 19:45

 2. TSO on 25.11.2014 at 10:15

  Както и съобщението на китайската страна в споразумението. На китайски, но със снимки.
  http://www.snptc.com.cn/index.php?optionid=703&auto_id=18665

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари