ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Преговорите във Виена – Днес се очаква масирано присъствие на министри на външните работи

23.11.2014

Министърът на външните работи на Иран Джавад Зариф е решил да остане във Виена и да обсъжда предложенията на “шесторката” с Техеран по секретен канал за връзка.

 

Източник от иранската делегация е споделил за ТАСС: “Зафир остава във Виена, той не лети за Техеран”. Според неговите думи Зариф ще проведе специални консултации със столицата, “но с помощта на специални технически средства”.

Министърът на ВнР на РФ Сергей Лавров се очаква да пристигне във Виена по обед в неделя.

 

“Пристигането на ръководителят на МВнР на РФ в австрийската столица, където се провеждат преговорите на Иран с “шесторката” от международни посредници се очаква на 23 ноември”, – казва събеседникът на ТАСС. Той не изключи провеждането на двустранна среща с държавния секретар на САЩ Джон Керри.

Засега няма съобщение дали са променили плановете си държавният секретар на САЩ Джон Керри и ръководителите на МВнР на Великобритания и Франция Филип Хаммонд и Лоран Фабиус, които планираха в петък вечерта да напуснат Виена за провеждане на консултации.

По-рано информиран източник съобщи за ТАСС, че пълноформатен министерски сегмент на виенския кръг на преговорите може да се състои на 23 ноември.

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари