ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Преговорите между Иран и “шесторката” с повишено ниво на секретност

21.11.2014

Иран и “шесторката” (петте постоянни членове на СС на ООН и Германия) повишават нивото на секретност на преговорния процес.

 

Това е съобщил за ТАСС информиран източник.

“Участниците във виенския кръг от преговорния процес са се разбрали максимално да спазват медийна тишина и да избягват разгласяването на технически подробности за преговорния процес”, – каза той.

Пресцентърът се помещава в специален временен павилион, монтиран пред хотел „Кобург“, където се водят преговорите.

Брифинги през деня по време на сегашния кръг не са предвидени.

Представителите на пресата контактуват с източниците главно чрез електронната поща или, ако имат късмет, пред входа на хотела.

Както съобщи за ТАСС източник от иранската делегация, “преговорите се провеждат в сериозна атмосфера, те са интензивни, но придвижването е бавно, страните се опитват да решат оставащите въпроси. Към този момент всичко се върти около санкциите по отношение на Техеран и обогатителната програма на ИРИ”.

Според думите на източника, посещението във Виена на държавния секретар на САЩ Джон Керри, “е възможно да помогне за напредък при решаването на едни или други въпроси”.

“Сега продължават двустранните срещи на експертите”, – добави събеседникът. “Страните внимателно изследват различните технически подробности”.

Източник: ИТАР-ТАСС

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари