ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Подробности за подписаните документи между РФ и Иран за сътрудничество в ядрената сфера

12.11.2014

 

Страните “имат намерение да осигурят максимално възможното участие” на предприятията и организациите от Иран във всички дейности, свързани със строителството на новите енергоблокове, експлоатацията и извеждането им от експлоатация.

В съответствие с протокола ядреното гориво за АЕЦ в продължение на целия жизнен цикъл на осемте нови блока ще се произвежда от руската страна.

В същото време в меморандума е фиксирано намерението на страните да си сътрудничат в областта на ядрения горивен цикъл.

По-специално се планира “да се анализира икономическата целесъобразност и възможността за производството в Иран на елементи от ядреното гориво”, което ще се използва на тези блокове.

В документите също е предвидено, че руската страна ще осигури обучението на иранските специалисти в областта на експлоатацията, обслужването и техническата поддръжка на АЕЦ, а също така в областта на регулирането на ядрената и радиационната безопасност.

Източник: http://www.nuclear.ru/news/93957/

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари