ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Вчера беше подписан договор за изграждане на нови енергоблокове на АЕЦ “Бушер”

12.11.2014

Обединената компания АО «НИАЭП» – ЗАО «Атомстройэкспорт» и иранската компания «Nuclear Power Production and Development Company of Iran» (NPPD) подписаха на 11 ноември в Москва договор за изграждане на втория етап на АЕЦ “Бушер”.

 

Договорът предвижда построяването на два енергоблока с възможност за увеличаването им до четири.

Документът беше подписан след преговори между генералния директор на “Росатом” Сергей Кириенко и вицепрезидента на Иран, ръководителя на Организацията по ядрена енергия на Иран Али-Акбар Салехи.

В резултат на преговорите беше подписан протокол към споразумението между правителствата на РФ и ИРИ за сътрудничество в изграждането на атомна електроцентрала на територията на Иран от 25 август 1992 година и меморандума за взаимно разбиране в разширяване на сътрудничеството в областта на използването на ядрената енергия за мирни цели.

Документите предвиждат изграждане в Иран на осем енергоблока: четири блока на площадката на АЕЦ “Бушер” и четири на нова площадка.

Източник: http://www.nuclear.ru/news/93962/

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари