ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


За дострояване на саркофага на Чернобилската АЕЦ не достигат 615 милиона евро

02.11.2014

За довършване на контенмънта, който трябва да замени временния саркофаг над четвърти блок на ЧАЕЦ, не достигат 615 милиона евро.

 

Това е написано в съобщението Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР).

“Бюджетният дефицит на чернобилския проект е 615 милиона евро. За да бъде покрит този дефицит се предлага допълнително участие от страна на ЕБВР в размер на 350 милиона евро, от страна на G7 – 165 милиона евро, а също и привличане на грантово финансиране в размер на около 100 милиона евро от отделни държави, не влизащи в G7”, се казва в съобщението на банката.

Съгласно съобщението, страните от G7 работят активно за мобилизиране на допълнителни средства и планират провеждане на конференция по набиране на средства през пролетта на 2015 година.

“В случай, че страните-донори, не участващи в G7, не успеят да съберат необходимите средства, ЕБВР ще предостави недостигащото финансиране от собствените си фондове”, – се подчертава в съобщението на ЕБВР.

Източник: УНИАН

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари