ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Американците изкупуват активи на вятърната енергетика в Европа

22.11.2014

Американската енергийна компания «ContourGlobal» обяви намерението си да закупи действащи предприятия в областта на производството на електричество от възобновяеми енергийни източници (ВЕИ) в Австрия, Чехия и Словакия.

 

Сега компанията влвдее общо осем вятърни парка в Австрия със сумарна мощност 161 MW, а също и слънчеви електроцентрали в Словакия и в Чешката република с обща мощност около 40 MW. За стойността на сделката няма информация.

«ContourGlobal» придоби наскоро ВЕИ-централи с обща мощност 1,4 GW, разположени в Южна Америка, Африка и Европа.

През юни 2011 година «ContourGlobal» купи централа на италианската «Enel» за 230 милиона евро. След няколко месеца се появиха съобщения за създаване на дисбаланс в италианската енергийна система, като за една от причините се сочеше именно тази централа.

Източник: http://www.russianelectronics.ru/leader-r/rss-r/news/snabworldmarket/doc/70715/

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари