ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


EDF ще привлече за Hinkley Point-C до 200 доставчици

31.10.2014

Компанията EDF планира да привлече до 200 доставчици за строителството на първи и втори блок на АЕЦ „Hinkley Point-C“ във Великобритания.

 

Това съобщи, в изказването си на световната ядрена изложба в Париж на 15 октомври, Марк Ляшез, ръководещ в „EDF Energy“ дейностите по закупуване на оборудване.

Същевременно, Ляшез добави, че на китайските доставчици “Ще им бъде по –трудно да участват в проекта в сравнение с компаниите от други държави. Той не пожела да уточни това си изказване.

АЕЦ Хинкли Пойнт“ (Hinkley Point) има 4 блока с реактори с газов топлоносител. Блоковете А-1 и А-2 са спрени, блоковете B-1 и B-2 също ще бъдат изведени от експлоатация (предполага се, през 2016 година, при навършване на 40 години в експлоатация).

През октомври 2013 година беше постигнато споразумение с правителството на Великобритания за строителство на да нови блока с реактори EPR (блокове C-1 и C-2).

За строителството им ще отговаря консорциум в състав EDF, AREVA (всички от Франция), CGNPH и CNNC (всички от Китай).

Правителството на Съединеното Кралство гарантира изкупуване на електроенергията в продължение на 35 години.

Като пусков срок на новите блокове се сочи 2023 година.

http://www.atominfo.ru/newsj/q0378.htm

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари