ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Русия – Ростовска АЕЦ – Завърши горещата обкатка на РУ на строящия се трети блок

29.10.2014

Ревизия на оборудването

На трети блок на Ростовската АЕЦ след завършване на етапа на горещата обкатка, преди няколко дни, започна ревизия на оборудването, което работи един месец на зададени работни парамерти, съобщават от централата.

 

С помощта на полярния кран беше свален горния блок и капака на реактора. Предстои изваждане от активната зона (АЗ) на реактора на касетите имитатори на топло-отделящите сборки.

Ревизията на основното и спомагателно оборудване по първи и втори контур на реакторната установка (РУ) се извършва в съответствие с плана за подготовка на трети блок за физически пуск.

Източник: http://www.nuclear.ru/news/93798/

 

Изваждане на касетите имитатори от АЗ на реактора

Вчера в рамките на предпусковата ревизия на оборудването от активната зона на реакторната установка бяха извадени всичките 163 касети-имитатори на топло-отделящите сборки, съобщиха от централата.

Сега се извършват огледи на всички възли и оборудване на реакторната установка (РУ), преминали през горещата обкатка, тоест работили в продължение на един месец при зададени работни параметри.

Паралелно се извършва ревизия на електрическата част на РУ, а също се оформят документите по сдаването в експлоатация на помещенията на главния корпус.

Следващият, много важен етап ще бъде зареждането на АЗ на реактора с горивни касети с ядрено гориво.

Източник: http://www.nuclear.ru/news/93841/

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Тежките метали и мисли за бъдещето – изводи от конференцията ТЖМТ

През октомври в руския град Обнинск, известен с това, че там е изградена първата атомна електроцентрала в света, се събраха специалисти от десетина държави...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари