ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Русия – Ростовска АЕЦ – Завърши горещата обкатка на РУ на строящия се трети блок

29.10.2014

Ревизия на оборудването

На трети блок на Ростовската АЕЦ след завършване на етапа на горещата обкатка, преди няколко дни, започна ревизия на оборудването, което работи един месец на зададени работни парамерти, съобщават от централата.

 

С помощта на полярния кран беше свален горния блок и капака на реактора. Предстои изваждане от активната зона (АЗ) на реактора на касетите имитатори на топло-отделящите сборки.

Ревизията на основното и спомагателно оборудване по първи и втори контур на реакторната установка (РУ) се извършва в съответствие с плана за подготовка на трети блок за физически пуск.

Източник: http://www.nuclear.ru/news/93798/

 

Изваждане на касетите имитатори от АЗ на реактора

Вчера в рамките на предпусковата ревизия на оборудването от активната зона на реакторната установка бяха извадени всичките 163 касети-имитатори на топло-отделящите сборки, съобщиха от централата.

Сега се извършват огледи на всички възли и оборудване на реакторната установка (РУ), преминали през горещата обкатка, тоест работили в продължение на един месец при зададени работни параметри.

Паралелно се извършва ревизия на електрическата част на РУ, а също се оформят документите по сдаването в експлоатация на помещенията на главния корпус.

Следващият, много важен етап ще бъде зареждането на АЗ на реактора с горивни касети с ядрено гориво.

Източник: http://www.nuclear.ru/news/93841/

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари