ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Индия – На 30 октомври Върховният съд ще разгледа иск срещу разрешителното за площадката на блокове 3-6 на АЕЦ “Куданкулам”

29.10.2014

В подадената петиция за защита на обществените интереси Сундараджан заявява, че е разбрал от сайта на министерството за защита на околната среда и горите, че Съвета по надзор на ядрената енергия на Индия е издал разрешително за площадка за четири блока от по 1000 МВт в писмо с дата 9 февруари 2011 г.

 

Властите не са обявявали публично информацията.

Сундараджан заяви, че района с радиус от 5 км от енергоблокове три, четири, пет и шест е „защитно-санитарна зона“, където са разположени градовете Кундакулам, Виджаяпати и Ерукандурай, като населението им по данни от 2011 г. е 28 397 човека.

Според критериите за регулиране на защитата на здравето и сигурността на персонала на АЕЦ и населението от „защитно-санитарната зона“, то не трябва да е повече от 20 000 души.

Съветът е трябвало да изчисли колко ще бъде населението на селата в радиус от 10 км. от АЕЦ-а през 2011 г. По този начин разрешителното за площадка нарушава чл. 14 и чл. 21 от Конституцията. Искът ще бъде разгледан на 30 октомври.

Източник: http://www.thehindu.com

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари