ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Британски собственици на имоти роптаят срещу проекта за АЕЦ “Sizewell C”

02.11.2014

Британски собственици на имоти подготвят групов иск срещу EDF Energy и правителството заради проекта за АЕЦ „ Sizewell C“.

 

Домакинствата, които смятат, че плановете за строителството на АЕЦ са направили собствеността им непродаваема, подготвят групов иск срещу проекта.

Леонора ван Джилс, която има вила в Даршам заяви, че поведението на EDF и правителството по отношение на проекта е „абсолютно възмутително“. „Хората, които не могат да продадат къщите си заради „Сайзуел Си“ стават пленници на домовете си“, каза тя. „Надявам се да съберем достатъчно хора, за да подадем групов иск, който да притесни правителството и да ни помогне да постигнем задоволителен резултат“.

Официалният представител на EDF заяви, че компанията знае за опасенията на собствениците и ще работи с местното население за внедряването на необходимите мерки за намаляване на последиците от проекта в рамките на разработване на подробен план за втория етап от общественото обсъждане.

Източник: http://www.eadt.co.uk

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари