ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Иран няма да ограничава ядрената си програма

01.11.2014

Каквото и да става, Иран ще отстоява своите права за реализиране на мирната ядрена програма, заяви заместник-министърът на външните работи на страната Аббас Аракчи.

Що се отнася до регулирането на ядрения проблем с Иран, то според решаването му трябва да бъдат премахнати всички, до една, международни санкции отбеляза представителят на МВнР на републиката.

Според мнението на Аракчи, подробното отразяване на хода на преговорите с “шесторката” (членовете на Съвета за сигурност на ООН и Германия) в СМИ не способства за решаването на проблема, а напротив, ще усложни хода на регулирането му. Представителите на иранската страна са готови да убедят международната общност в мирния характер на ядрената програма.

Все пак, в светлината на своето изказване за намерението на страната да продължи реализирането на проектите, представителят на министерството предварително информира, че монтираното оборудване на ядрените обекти няма да се демонтира, а вземане на решение за ограничаване на съществуващите програми не се планира.

Това заявление заместник-министъра направи в отговор на искането на заместник-ръководителя на Държавния департамент на САЩ Уенди Шерман да се затвори предприятието за обогатяване на уран, разположено във Фордо. Шерман също счита, че именно Иран ще носи отговорността за евентуален провал на преговорите, съобщава агенция ИРНА.

Източник: http://pronedra.ru/atom/2014/10/25/iran-jadernaja-programma/

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари