ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


АЕЦ “Фукушима-1”, блок 4 – отказ на охладителната система на БОК

31.01.2012

   На 29 януари системата за охлаждане на басейна с отработило ядрено гориво на 4 енергоблок е била временно спряна поради многобройни протечки на вода, съобщава компанията оператор TEPCO.

 

 

   Ликвидаторите на последствията от аварията (ЛПА) са спрели системата, след като са открили пробив в един от участъците от тръбопровода. Последващите проверки са установили теч на 14 различни участъка.

 

 

   Късмет е, че пробивите са били в чистата част от системата, след пречиствателните съоръжения. Изтекли са около 600 литра вода.

  След час и половина работата на системата за охлаждане на БОК е била възстановена. Повишаване на температурата не е констатирано.
 
От ТЕРСО предполагат, че причината за повредите на тръбопровода са ниските температури, които се наблюдават в последно време в района на “Фукушима-1”. През нощта те падат до минус 8 градуса. Специалистите търсят решение за защита на оборудването от студа.

31.01.2012

Tags:

Comments are closed.

Тема на седмицата

Бисмут-214 в Полша – въпроси и отговори

На фона на военните действия в Украйна в социалните мрежи и месинджърите се разпространява информация, че след руски удар по военен склад в Хмелницки...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари