ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Завърши плановият годишен ремонт на шести блок – официално съобщение на АЕЦ “Козлодуй”

20.10.2014

На 20 октомври 2014 г. завърши плановият годишен ремонт на шести енергоблок на АЕЦ “Козлодуй”.

 

След извършена проверка и получено разрешение от Агенцията за ядрено регулиране, в 10 часа и 27 мин. блокът бе включен в паралел с електроенергийната система на страната.

По време на годишния ремонт, започнал на 13 септември, успешно бяха изпълнени планираните ремонтни дейности, профилактика на оборудването и на системите на блока.

В ремонтната програма беше включено изпълнение на дейности по проектите за продължаване на срока на експлоатация, мерки от Националния план за действие след проведените стрес тестове и за повишаване на топлинната мощност до 104%, както и значими допълнителни дейности, вследствие на установени след спирането дефекти по оборудването.

В рамките на престоя реакторът на 1000-мегаватовия шести блок бе презареден със свежо ядрено гориво за следващата горивна кампания.

Другият 1000-мегаватов пети енергоблок на АЕЦ “Козлодуй” – работи с пълно натоварване на мощността в съответствие със съгласувания график с “Електроенергиен системен оператор” ЕАД.

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари