ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Япония – Kyushu е подала всички документи за рестартиране на Sendai-1

30.10.2014

Компанията „Kyushu Electric Power Co.“ е подала на 8 октомври в японската агенция по ядрено регулиране (NRA) всички необходими документи за издаване на разрешение за рестартиране на първи блок на АЕЦ „Sendai“.

 

От компанията уточняват, че обемът на подадената документация е 20 хиляди страници, подредени в 25 тома.

От тях около 600 страници са посветени на противопожарните мерки и описание на достъпните източници на електроенергия при загуба на външно електрозахранване.

Сега регулиращият орган трябва да направи инспекция на място за да огледа състоянието на блока и прецени готовността му за повторен пуск.

След това агенцията по природните ресурси и енергетика на Япония трябва да издаде лицензия за пускане, но преди това трябва да има документ за съгласието на местните власти.

„Kyushu Electric Power Co.“ има намерение до края на октомври да предаде на регулатора всички документи, необходими за вземане на решение за рестартиране и на втори блок на АЕЦ.

АЕЦ „Sendai“ има два енергоблока по 846 MW с три-кръгови реакторни установки тип PWR. Първи блок е сдаден за промишлена експлоатация през 1984 година, а втори една година по-късно.

Източник: AtomInfo.ru

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари