ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Днес във Виена започват преговорите по иранската ядрена програма

14.10.2014

Заместник Министърът на външните работи на Иран Аббас Аракчи очаква да бъде отворен “нов път в преговорите по иранската ядрена програма във Виена”.

 

Това заяви той пред журналистите в иранския град Мешхед.

“В хода на преговорите, които ще започнат във Виена, ние ще обсъждаме най-главните въпроси на деня, такива като анти-иранските санкции и пътищата за отменянето им, а също така и нивото на обогатяване на уран”, – цитира агенция „Тасним“ думите на Аракчи. “Надяваме се да открием нов път в преговорите”.

Аракчи също отбеляза, че “големи надежди за успех се възлагаха на преговорите по иранската ядрена програма, които се проведоха в Ню-Йорк, обаче, там главните въпроси по регулирането не бяха засегнати”.

Все пак, подчерта заместник министърът на МВнР на Иран, “страните, както и преди, са настроени съвсем сериозно и, се надяваме, че те ще участват в срещата с пълна отдаденост към каузата”.

Той също напомни, че преговорите, относно ядрената програма на Иран, започват във Виена на 14 октомври и ще продължат и в сряда 15 октомври.

последният кръг от преговорите между делегациите на Иран и страните от “шесторката” (петте държави членове на Съвета за сигурност на ООН плюс Германия) се проведе в Ню-Йорк и както отбелязва агенция Тасним, “завършиха без някакви забележими резултати”.

Източник: ИТАР-ТАСС

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари