ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Panasonic пуска най-малкия в света цилиндричен литиево-йонен акумулатор, предназначен за преносима електроника

19.10.2014

Компанията Panasonic започва производството на акумулатора CG-320, който според съобщението на производителя, представлява най-малкият цилиндричен литиево-йонен акумулатор в света.

Обемът и масата му са около 20 пъти по-малки от типичните представители на пазара – елементите ААА.

Дължината на акумулатора е 20 mm, диаметъра 3,5 mm и маса 0,6 грама. Предназначен е за използване в преносими електронни устройства. Капацитетът на акумулатора е 13 mAh, а напрежението – 3,75 V.

Изделието притежава достатъчна товарна способност, която му позволява да служи за захранване на устройства подържащи функцията NFC.

Малката маса и компактните размери дават възможност новият източник на захранване да се използва в устройства, имащи, например, формата на очила или писалка. Корпусът на новия акумулатор е изработен от неръждаема стомана, което осигурява необходимата здравина и безопасна експлоатация.

Серийното производство на CG-320 започва през февруари 2015 година. Производствените мощности са разчетени за 100 хиляди акумулатора на месец.

В процес на разработка се намират също моделите CG-425 и CG-435, с диаметър 4,5 mm, дължина 25 и 35 mm и капацитет 30 и 50 mAh съответно.

Източник: http://www.russianelectronics.ru/developer-r/news/51820/doc/70375/

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание