ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


В Техеран завършиха преговорите между официалните представители на Иран и делегацията на МААЕ

10.10.2014

Това съобщи постоянният представител на Ислямската Република в МААЕ Реза Наджафи.

“Преговорите завършиха за два дни, като на тях бяха разгледани всички набелязани за обсъждане въпроси”, – цитира телевизионния канал Press-TV думите на Наджафи.

“Явно, че ще бъде проведена още една среща, най-вероятно, през ноември”, – отбеляза представителят на ИРИ.

Наджафи също засегна и отказа на Иран да издаде входна виза на един от членовете на групата на МААЕ, която посети страната на 31 май тази година за проверка на иранските ядрени обекти.

“Това е суверенно право на Иран да издава входни визи или да отказва издаването им на сътрудниците на международните организации, включително и МААЕ. Иран си запазва правото да отказва входни визи даже и на упълномощените инспектори на МААЕ, и Ислямската Република се е възползвала от това си право в миналото”, – заяви той.

Причината за отказа да бъде издадена входна виза Press-TV не съобщава.

Делегацията начело със заместник генералния директор на МААЕ Теро Тапио Варьоранта пристигна в Техеран миналия понеделник за обсъждане на останалите нерешени въпроси, свързани с ядрената програма на Иран.

Източник: ИТАР-ТАСС

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари