ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Русия – Колската АЕЦ получи лицензия за продължаване на срока за експлоатация на 4 блок с още 25 години

10.10.2014

На 8 октомври Федералната служба за екологичен, технически и атомен надзор издаде на Колската АЕЦ лицензия за експлоатация на 4-ти енергоблок през следващите 25 години до 7 декември 2039 година.

 

Това е безпрецедентен случай в историята на ядрената енергетика на Руската Федерация, – счита директорът на централата Василий Омельчук. “Това говори за това, че ние сме извършили колосален обем от дейности и сме свършили тази работа качествено”.

Получаването на лицензията беше предшествано от продължителна работа по оценка на ресурсните характеристики на оборудването, с последваща замяна или модернизация, а също така цял комплекс от мероприятия, насочени към повишаване на безопасността и надеждността на експлоатацията.

Зад това постижение стои работата на повече от две хиляди и петстотин сътрудници на централата, и още толкова постоянни партньори – работници от подизпълнителските и подържащи организации.

Източник: http://www.rosenergoatom.ru/journalist/news/0bd3520045c4dd088d7ebf470124f4f9#

Б.Р. Искам да предпазя някои от читателите от популистки коментари. Първи и втори блок на централата са създадени по проекта ВВЭР-440/В230 като нашите малки блокове. Но трети и четвърти са ВВЭР-440/В213. Такива блокове работят в ЕС и никой не оспорва качеството и безопасността им.

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари