ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Русия и Турция продължават да развиват инвестиционните си проекти, независимо от политическите различия по проблемите в региона

08.10.2014

На специално заседание в Истанбул на Световния икономически форум на тема: „Осигуряване на достъп до ресурси за регионално развитие“ министърът на енергетиката на Турция Танер Йълдъз заяви, че той ще посети Москва, за да обсъди руските инвестиции в турската икономика.

 

Относно руските инвестиции в турската енергетика на стойност 22 милиарда долара, в това число и за ядрени централи, Йълдъз заяви, че независимо от различните мнения на Турция и Русия по политическите кризи в Близкия Изток, например в Сирия, „приоритетно значение има взаимната зависимост“ на двете страни.

Проектът за АЕЦ „Акую“ ще струва около 20 милиарда долара, а цената на оборудването, което ще се използва при строителството ще бъде 3,5 милиарда долара.

Получените от Русия средства ще бъдат използвани преди всичко за създаване на инфраструктурата на централата, за строителство на пътища, електропреносна мрежа, водопроводи, временни жилища и подемни кранове.

Ако проектът бъде лицензиран, то строителството на първи енергоблок вероятно ще започне през 2016 година, а въвеждането му в експлоатация ще бъде през 2020 одина., Като цяло централата ще започне работа през 2023 година.

Източник: http://www.hurriyetdailynews.com/

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19