ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Делегация на МААЕ се очаква в близките дни в Техеран

04.10.2014

Делегация на Международната агенция по атомна енергия (МААЕ) ще пристигне в близките дни в столицата Техеран за провеждане на преговори с иранските власти, предаде в петък PressTV.

 

Делегацията ще се ръководи от заместник генералния директор на агенцията Теро Варьоранта, цитира телевизионният канал думите на постоянния представител на Иран при МААЕ Реза Наджафи.

През ноември 2013 година в Женева Иран и “шесторката” международни посредници (Русия, САЩ, Британия, Франция, Китай и Германия) се уточниха до 20 юли да съгласуват документ , гарантиращ изключително мирния характер на ядрената програма на Иран, в замяна на премахване на международните санкции над републиката. После срокът беше изместен до ноември.

След поредния кръг от преговорите на Иран с “шесторката” в Ню-Йорк в периода 18-26 септември пробив в решаването на ключовите въпроси на бъдещето споразумение не беше постигнат.

На 25 септември президентът на Иран изрази надежда, че споразумението ще бъде постигнато в срок (до 24 ноември), и заяви, че Иран се задължава да продължи мирната си ядрена програма, включително и обогатяването на уран, в съответствие с международното право.

Източник: РИА Новости http://ria.ru/world/20141003/1026818205.html#ixzz3F6PwcEq3

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари