ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Правителството на Финландия отказа на TEOLLISUUDEN VOIMA (TVO) продължаване на срока на действие на разрешението за строителство на блока Олкилуото-4

04.10.2014

Правителството на Финландия отказа на компанията TVO да продължи действието на принципното разрешение за строителството на 4 блок на АЕЦ “Олкилуото” съобщава  “World Nuclear News“.

 

Окончателното решение е взето от правителството, след препоръка от министъра на икономиката Ян Вапаавуори искането да бъде отклонено.

При гласуването 10 министри са били против продължаването на срока. За са гласували само трима министри.

“По наше мнение заявителят не се е посветил на проекта независимо от графика на реализацията му”, заяви Вапаавуори пред журналисти на 25 септември.

Ако компанията не успее да подаде заявка за получаване на лицензия за построяване на блока до 30 юни 2015 година, то действащото сега разрешение ще се обезсили.

Мотивите на компанията за продължаване на срока на действие на разрешителното с пет години бяха свързани с трудностите по съоръжаването на трети блок.на АЕЦ “Олкилуото”.

В официално заявление TVO отбеляза, че компанията е разочарована от решението, но не уточнява какви ще бъдат по-нататъшните й действия.

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари