ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


АЕЦ “Козлодуй” – Димитър Ангелов за ПСЕ на 5 блок – Като срок вече от всякъде сме притиснати!

23.09.2014

Очаква се до края на месеца да бъде сключен договор за продължаване на живота на 5-ти и 6-ти блок на АЕЦ „Козлодуй“.

 

Това съобщи новият изпълнителен директор на АЕЦ „Козлодуй“ Димитър Ангелов в интервю за БНР.

„Ако до края на месеца успеем да сключим договора, се очаква изпълнението да завърши някъде края на 2016-а година. Така че като срок вече от всякъде сме притиснати, тъй като изтича ресурсът на 5-ти блок“, обясни той.

Ангелов подчерта, че постоянно трябва да има инвестиция в атомната централа, „за да бъде тя една от най-добрите в света, да има бъдеще, да има прекрасна ремонтна програма, която да е балансирана, да може да обезпечава безопасни режими на работа на блоковете“. Като свой основен приоритет той посочи именно продължаването на ресурса на 5-ти и 6-ти блок.

Ангелов коментира и построяването на 7-ми блок от „Уестингхаус“. „Считам, че е правилно да се изгради 7-ми блок в АЕЦ „Козлодуй“, естествено при изгодни за страната условия. Какво ще бъде решението, какво трябва да се направи не е от моята компетенция. Това е в компетенцията на правителството, което трябва да реши“, каза изпълнителният директор на АЕЦ „Козлодуй“.

Източник: http://3e-news.net/

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари