ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


“ТВЭЛ” отбеляза 18 години успешна работа на световния пазар

29.09.2014

 На 12 септември 2014 година се навършиха 18 години от създаването на ОАО «ТВЭЛ».

Сега Горивната компания на Росатом “ТВЭЛ” е един от световните лидери на пазарите за ядрена продукция.

През цялото време на своята дейност ОАО «ТВЭЛ» неотклонно следваше своята мисия: устойчиво осигуряване на нуждите на клиентите при строго спазване на изискванията за надеждност, безопасност, екологична и социална отговорност.

През последните години компанията постигна редица успехи в ядреното и неядреното направление на дейността си. Продължи усъвършенстването на технологиите и развитие на производството на гориво за ректорите по руски дизайн, а също така и за реактори топ PWR.

Започнато е строителството на завод за производство на гориво за първия в света опитен реактор на бързи неутрони с тежък течнометален топлоносител «БРЕСТ-300» в рамките на проекта «Прорыв». От предприятията на Горивната компания е усвоено технологично-сложното титаново производство и редица други проекти.

В сложните условия, създали се на световните пазари за продукция и услуги на ядрено-горивния цикъл, от компанията са били постигнати значителни резултати.

Портфолиото на поръчките за износ през 2013 година е нараснало почти с 700 милиона долара, достигайки около 11 милиарда долара. Показателите за първото полугодие на 2014 година дават надежда да се разчита на успешни резултати за цялата година.

Горивната компания «ТВЭЛ» продължава курса за подобряване на показателите, разширяване на географията на доставките, изваждане на пазара нови продукт и подобряване на качеството на продукцията. Компанията има амбициозна цел да постигне до 2030 година повече от 40% от световния пазар на продукцията и услугите по обогатяване на уран, да достигне 20% от пазара за фабрикация на ядрено гориво за сметка производството на традиционната продукция с високи потребителски свойства, а също и да излезе на нови ядрени пазари.

Горивната компания осигурява ядрено гориво за 74 енергийни реактора в Русия и 15 държави от Европа и Азия, 30 изследователски реактора в света, а също така и всички транспортни реактори на руския атомен флот. Всеки шести енергиен реактор в света работи с гориво, произведено от “ТВЭЛ”. Компанията доставя на руския и световния пазар широк спектър от неядрена продукция: цирконий, литий, калций, магнити, тънкостенни тръби, полиращи прахове, трайб-апарати, цеолитни катализатори, свръх-проводящи материали и друга продукция.

Tags:

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19