ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Украйна – Служители на НАЭК «Энергоатом» минават на военно обучение в базите на Националната гвардия

23.09.2014

На 14 септември в базата на военната част на Националната гвардия №3044 за охрана на АЕЦ, започнаха учебни курсове за възстановяване на общовойсковите навици на работници от подразделенията на ГП НАЭК «Энергоатом», разположени в град Киев – се казва в съобщението на Компанията.

Участват доброволци, които са изявили желание да повишат нивото на военната си подготовка, осъзнавайки необходимостта от защита на отечеството.

Обучението, което продължава 12 дни, включва: огнева подготовка, ориентиране в местността, инженерно оборудване и маскировка на позициите, радиационна, химическа и биологична защита, радиообмен и работа с радиостанции.

Тренировките също включват задължителен курс по тактико-медицинска подготовка с овладяване на навици за оказване на първа медицинска помощ на пострадали и ранени.

По време на занятията работниците от ГП НАЭК «Энергоатом» живеят на територията на военната част в полеви условия, максимално близки до пребиваване на военно-служащите в зоната на анти-терористичните операции (АТО).

Инициативата на ръководството на Компанията се подкрепя и от обособените подразделения (АЕЦ), където също се провеждат подобни мероприятия.

Източник: http://www.atom.gov.ua/ua/press/nngc/40382-pratcvniki_energoatoma_prohodyat_vyiskovu_pdgotovku_na_baz_vyiskovo_chastini/

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари