ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Освободиха директора на АЕЦ „Козлодуй“ Иван Генов

19.09.2014

Новият шеф на централата е Димитър Ангелов, вече заемал този пост в периода 2008-2009 г.

Решението е на Българския енергиен холдинг.

Като основание за смяната се посочва намаляване на борда на директорите на централата от пет на трима членове. Пред Нова телевизия обаче Генов не отрече възможността уволнението му да е свързано с проекта за 7-ми блок на американската компания „Уестингхаус“. По неофициална информация обаче причината са търговете за електроенергия.

От поста е освободен и заместникът му Александър Николов. Двамата бяха ангажирани с проекта за изграждане на нов блок в ядрената централа съвместно с американската компания „Уестингхаус“. Освободен е и Георги Божинов, бивш депутат от БСП и сега кандидат за народен представител.

Иван Генов беше изпълнителен директор на АЕЦ „Козлозуй“ и по времето на тройната коалиция, като тогава централата изплати предварително част от заемите си. Припомняме, че централата излезе на печалба през първото шестмесечие на тази година.

Заместникът на Иван Генов, Александър Николов е дългогодишен специалист. По времето, когато министър на икономиката и енергетиката бе Трайчо Трайков той беше назначен за изпълнителен директор на централа. После бе освободен от поста от Делян Добрев, но остана заместник изпълнителен директор.

Новият изпълнителен директор Димитър Ангелов вече е заемал този пост през 2008-2009 г. По времето на Димитър Ангелов бе направена за пръв път заявката за строителство на 7-ми блок на АЕЦ „Козлодуй“.

http://3e-news.net/

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари