ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Завършен е Учебно-тренировъчният център на Нововоронежската АЕЦ-2

16.09.2014

Учебно-тренировъчният център е част Учебно-информационният център на НВАЕЦ-2

 

Съответният акт за готовност за въвеждане в експлоатация е подписан от приемателната комисия.

Учебният център е предназначен за подготовка и поддържане на квалификацията на експлоатационния персонал на централата. Очаква се ежегодно в различни форми на обучение през него да преминават повече от 3 хиляди специалисти.

Учебният център е разположен в северния микрорайон на Нововоронеж.

Зданието на Центъра се състой от два взаимно-свързани корпуса: самият учебен корпус, където са разположени лаборатории и компютърни зали, работилници и зали за конференции, бюфет и оздравителен комплекс.

Вторият корпус е тренажорният. Там се намира пълномащабният тренажор (ПМТ), който представлява сложен програмно-технически комплекс, напълно съответстващ на оборудването на блочния пунк за управление – БПУ (Б.Р. – наричан в предишните модификации на ВВЭР – блочен щит за управление – БЩУ) на енергоблоковете на НВАЕЦ-2. На ПМТ могат да се моделират и изследват всички режими на експлоатация на централата.

Източник: http://www.aep.ru/wps/wcm/connect/aep/main/presscenter/nnews/a792a480456b9f038a6deb4a38ae1259

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари