ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Индия – втори блок на АЕЦ “Куданкулам” излиза на МКУ през ноември

11.09.2014

Втори блок на индийската АЕЦ “Куданкулам”, който се строи с участието на Русия, се планира да бъде стартиран през ноември тази година, се съобщава на сайта на Индийската корпорация по ядрена енергия (NPCIL).

 

Става дума за извеждане на реакторната установка (РУ) на втори блок в така нареченото критично състояние на минимално контролируемо ниво на мощност (МКУ).

Това ниво на мощност е достатъчно за контрол на самоподдържащата се управляема верижна ядрена реакция. Извеждането на втори енергоблок на МКУ е най-отговорния етап от подготовката му за експлоатация.

АЕЦ “Куданкулам” с строи с техническото съдействие на Русия в съответствие с междуправителственото споразумение от 1988 година и допълнението към него от 1998 година. Възложител и оператор на централата е Индийската корпорация по ядрена енергия (NPCIL). Реализират се два енергоблока с електрическа мощност по 1000 MW и реактори ВВЭР 1000.

Източник: РИА Новости

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари