ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


В реакторно отделение на първи блок на Ленинградската АЕЦ-2 започна монтажът на главният циркулационен тръбопровод

08.09.2014

Сега специалистите от ОАО «МСУ-90» успешно извършиха такелажните дейности на 14 фрагмента от всичките 16. Оборудването е разпределено от кота +8.00 до +14 метра в зданието на реактора.

В рамките на подготвителните дейности за заваряване на главния циркулационен тръбопровод (ГЦТ) е направена атестация на технологията за заваряване и на заварчиците, които непосредствено ще изпълняват заварките по ГЦТ.

Главният циркулационен тръбопровод, с обща дължина повече от 160 метра, свързва основното оборудване на първи контур: реактор, парогенератори и главните циркулационни помпи (ГЦП).

ГЦТ е предназначен за циркулиране на топлоносителя, охлаждащ активната зона (АЗ) на реактора, и предаване на топлинната енергия към парогенераторите.

Едновременно с такелажът на фрагментите (блоковете) от главния циркулационен тръбопровод, монтажниците са запонали и монтажът на четирите парогенератори. Общата маса на оборудването е повече от 1700 тона.

Тези монтажни работи се извършват с помощта на полярния кран. Непосредствено след завършване на монтажа на парогенераторите се планира да започне заваряване на ГЦТ. Това е важно събитие, което ще даде възможност да се отиде към първият важен етап промивка при отворен реактор.

Източник: http://www.rosenergoatom.ru/journalist/news/7dbbd200455c8b97b1a4b10e73ca2fdd

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари