ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


САЩ – Двата блока AP-1000® на АЕЦ “Vogtle” ще струват 6,7 милиарда долара

05.09.2014

Компанията GEORGIA POWER заяви, че проектът се вмества в рамките на бюджета от 6,7 милиарда долара.

 

Но компаниите изпълнители са се “сблъскали” с трудности при спазването на графика за строителството, което може да повлияе на разходите в бъдеще

До този момент Georgia Power е похарчила 2,8 млрд. долара по проекта за изграждането на атомната централа, показват документите на компанията. Въпреки това последните оценки на разходите не могат да се считат за достоверни.

Останалите трима съсобственици Oglethorpe Power Corp., the Municipal Electric Authority of Georgia and the city of Dalton не съобщават за направените разходи по проекта.

Длъжностни лица от Georgia Power и регулаторът заявиха по-рано, че Georgia Power и компаниите Westinghouse и Chicago Bridge&Iron Co. нямат график на работите по проектирането и изграждането на АЕЦ, насрочени за периода след 2015 г.

„Компанията очаква, че изпълнителят ще вземе всички възможни мерки, за да спази действащия график, въпреки че проблемите с недостига на време продължават“, се казва в изявление на компанията Georgia Power.

Подробности на: http://www.pennenergy.com/articles/pennenergy/2014/08/construction-time-uncertain-for-vogtle-nuclear-project.html

Б.Р. Обърнете внимание на стойността на двата блока 6,7 милиарда долара. Съпоставете ги сега с декларираната първоначална стойност само на един блок (седми) с AP-1000® на АЕЦ “Козлодуй”. И това при наличната инфраструктура.

Започва предизборната кампания. Аз ще питам, ако искате питайте и вие. Вследствие на многогодишното си присъствие в България, очевидно, от Westinghouse са наясно, че българите наистина ядат доматите с колците, особено ако им ги поднася ЧИЧО САМ.

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари