ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Франция – спряха достъпа на един инженер – мюсюлманин до френските ядрени обекти

04.09.2014

На 29 годишен инженер, работещ в компания подизпълнител на френския енергиен гигант EDF, спряха достъпа до всички ядрени обекти на територията на страната заради изповядване на мюсюлманска вяра. Съобщава Agence France Presse.

 

Според думите на адвоката на младия човек, името на който не се оповестява съгласно френските закони, той е работил на ядрени обекти над 3 години.

 

АЕЦ „Ножан-сюр-Сен“

През март тази година пропускът му за АЕЦ “Ножан-сюр-Сен” е бил иззет без обяснения.

Решението е било взето от местната администрация и няма да бъде обяснено публично, защото попада под действието на “Секретен акт за отбрана”. Адвокатът на младежа е уверен, че причина за решението е станала именно религията му.

През юни защитата на инженера е успяла да постигне отмяна на забраната за влизане в ядрени обекти, обаче когато през юли се е опитал да се върне на работа, това му е било отказано – този път вече от корпорацията EDF.

Агенцията отбелязва, че това не е първият подобен инцидент във Франция. През януари съдът в Ница на два пъти отменя забраните за работа на мюсюлманина, който е работел в в местния аеропорт.

Източник: Русская планета

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари