ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Министър Щонов представи данни за актуалното състояние на енергийния отрасъл

03.09.2014

На първото заседание на Енергийния борд Министърът на икономиката и енергетиката Васил Щонов представи данни за енергийния сектор у нас.

 

Заседанието беше ръководено от вицепремиера по икономическите въпроси Екатерина Захариева.

„Основна задача пред енергийния борд е стабилизиране на енергетиката, както и гарантиране предвидимостта в сектора. Работата на борда трябва да бъде ефективна, да наричаме проблемите с истинските им имена и да обсъждаме дори и нетрадиционните решения“, подчерта Щонов.

По неговите думи всички заинтересовани страни- ДКЕВР, производители на електроенергия, асоциации трябва да постигнат консенсус, за да се подобри състоянието на сектора.

„Проблемите няма да бъдат решени единствено чрез увеличение на цената на тока“, категоричен бе министър Васил Щонов.

Според него повишаването на цената на Обществения доставчик следва да бъде съобразена с ефекта върху обществения интерес. През първото полугодие на 2014 г.  регулираният пазар губи 360 млн. лева.

За да бъде подобрено състоянието на българската енергетика ще бъде направен анализ на инвестициите, тъй като високите инвестиции водят до икономически непоносими цени.

Всички участници в  Енергийния борд се обединиха около необходимостта да се представят обективни данни пред обществото и да се разчита на мнението на експертите в сектора.

Източник: http://www.mi.government.bg/bg/news/Ministar+Shtonov+predstavi+danni+za+aktualnoto+sastoyanie+na+energiiniya+otrasal-1832.html

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари