ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


До месец Иран ще подпише договор с Русия за изграждане на два нови енергоблока на АЕЦ “Бушер”

03.09.2014

„В момента заместник–президента на Организацията води преговори в Москва, като договорът за изграждането на два нови енергоблока ще бъде подписан преди срещата между прези дента на Руската Федерация Владимир Путин и президента на Иран Хасан Роухани, която ще се състои през следващия месец“, заяви Салехи в кулоарите на церемонията по въвеждане в експлоатация на установка за пречистване на водата в АЕЦ „Бушер“.

 

 Той също така отбеляза, че министърът на външните работи на Иран Махамад Джавад Зариф също е водил преговори в Москва в петък. През март руската държавна корпорация „Росатом“ и Организацията по атомна енергия на Иран постигнаха споразумение за изграждането на поне два допълнителни енерго блока в АЕЦ „Бушер“.

Според условията на споразумението, новите реактори ще бъдат изградени до първия енергоблок на АЕЦ „Бушер“, като мощността на всеки от тях ще е не по-малка от 1 000 MW, заяви Камалванди и добави, че споразумението също така ще предвижда изграждането на две станции за пречистване на водата.

Източник: www.english.farsnews.com

Б.Р. На този етап на опреснителната инсталация за морска вода ще е с капацитет 5000 m3 за денонощие, като пълната и мощност е 10 хиляди кубически метра в денонощие. Освен нуждите на АЕЦ 3700 m3 вода в денонощие ще задоволяват нуждите на около 5 хиляди души, живеещи в района на централата.

Подробности на: http://www.iran.ru/news/economics/94487/Na_Busherskoy_AES_vvedena_v_ekspluataciyu_pervaya_ochered_opresnitelnoy_stancii

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари