ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Украйна – Предприятията на тежкото енергийно машиностроене обединяват усилията си за организиране на производството на внасяното досега оборудване за АЕЦ от РФ.

03.09.2014

На 28 август 2014 година ОАО „Турбоатом“, ГП НАЭК „Энергоатом“ и ГП „Электротяжмаш“ са подписали протокол от преговорите, в който става въпрос за организиране на производството на аналози на вносното енергийно оборудване за украинските АЕЦ.

 

В хода на преговорите страните са се договорили, в частност за следното:

„Турбоатом“ ще достави кондензатори за Южно-Украинската и Запорожската АЕЦ, а в бъдеще и за Ровненската АЕЦ. Също така, ще започне производството на работни лопатки от титанова сплав и други резервни части за турбините на действащите енергоблокове на украинските АЕЦ.

Също така „Турбоатом“ е предложил на ГП НАЭК „Энергоатом“ да разгледа въпросите за модернизиране на проточната част на турбините на ЮУАЕЦ и ЗАЕЦ с цел повишаване на икономичността, мощността и надеждността им.

Съгласно същия протокол „Турбоатом“ ще произведе оборудване на украинските АЕЦ, което се е произвеждало не само в РФ, а и в други държави. Също ще обезпечи разработването и производството на необходимите резервни части за турбинното оборудване на атомните електроцентрали.

Източник: http://www.turboatom.com.ua/press/news/2942.html

Б.Р. Подробности за договореното по въпроса на сайтовете на другите две фирми няма.

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари