ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


64% от поляците подкрепят изграждането на АЕЦ в страната

31.08.2014

Тези данни бяха получени от полския институт по международни отношения (PISM) в резултат на анкета сред 1000 поляци (случаен репрезентативен подбор) по-рано през тази година.

От 64-те процента от жителите на страната, които подкрепят изграждането на АЕЦ, 57% са обосновали мнението си с това, че атомната централа ще помогне за повишаване на енергийната независимост на страната.

Икономическите преимущества са били споменати от 42% от поддръжниците на изграждането на АЕЦ, които са говорили за новите възможности за труд, а, 26% и 24% съответно – за техническия прогрес и участието на полски компании в проекта.

Процентът на подкрепа, регистриран в изследването на PISM, е много по-висок от показателите, регистрирани от Полския независим център за изследване на общественото мнение (CBOS). Максималното ниво на подкрепа – 50% – беше регистриран през 2009 г. По данни на отчета на CBOS, публикуван през 2013 г., базиран на изследване, проведено през март 2013 г., показа, че …52% от поляците са настроени против изграждането на атомни централи в страната.

Според PISM, най-вероятната причина за ръста на популярността на ядрената енергия сред населението е кризата в Украйна и страха от заплахата за енергийната сигурност на страната.

Източник: http://www.world-nuclear-news.org/NP-Polish-public-supports-nuclear-plan-2608147.html

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари