ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Китай уверено се бори за ядрения пазар на Великобритания

30.08.2014

Две китайски ядрени корпорации се стремят да участват в построяването на нови блокове във Великобритания

 

Първият чуждестранен ядрен проект, реализиран изключително от китайски компании, ще бъде направен във Великобритания.

Двустранното споразумение разрешава на китайските компании да строят, притежават и експлоатират атомни централи във Великобритания. Ян Маочун, директор проекти в China General Nuclear Power Corp. (CGNPC) във Великобритания, заяви, че пазарът на Великобритания предоставя широки възможности на китайския ядрен отрасъл.

Ян отбеляза, че компанията ще си сътрудничи с френския гигант Electricite de France при изграждането на АЕЦ „Хинкли Пойнт С“.

CNNC, която е по-голямата компания, също така участва в търга за изграждането на нови атомни централи във Великобритания. Един от сътрудниците на британската ядрена компания заяви, че доколкото Великобритания е развита държава, то спечелването на търга от страна на китайските компании, би им донесло световно признание.

Той подчерта, че остават нерешени проблеми, тъй като нормите за ядрено регулиране във Великобритания са много строги и все още има опасения за предоставените на китайските компании разрешения за владеене на контролния пакет от акции в новите атомни централи.

„Недостигът на опит в международния бизнес и отсъствието на дългосрочна маркетингова стратегия ще затрудни излизането на китайските компании на пазарите на тези развити страни“, отбеляза той, но добави, че ако компаниите формират алианс или създадат съвместно предприятие във Великобритания, шансовете им за успех биха се увеличили.

Източник: http://www.ecns.cn/business/2014/04-18/110116.shtml

 

Tags:

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари