ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Предстояща сертификация на ESBWR в САЩ

18.09.2014

Сертификацията на реактора на компанията GENERAL ELECTRIC от страна на американския регулатор (NRC) ще бъде завършена скоро.

 

Това заяви генералният директор на GE HITACHI Карелайн Реда.

Реда отбеляза, че лицензирането на реактора от страна на комисията по ядрено регулиране „ще открие пътя за изграждането на реактори от този тип в САЩ“.

През миналата седмица официалният представител на Комисията по ядрено регулиране на САЩ Скот Бернел заяви, че Комисията се намира в процес на вземане на окончателно решение по лицензирането на реактора ESBWR (Economic Simplified Boiling Water Reactor икономичен опростен реактор с кипяща вода).

Окончателната дата за сертификация за сега не е насрочена, добави той в електронно съобщение, но „на сътрудниците на Комисията са известни плановете за публикуване на решението във Федералния регистър през есента“.

Комисията по ядрено регулиране разглежда две заявки за лицензиране на реактори ESBWR: за 3-ти енергоблок на АЕЦ „Ферми“ на компанията Detroit Edison и на 3-ти енергобло к на АЕЦ „Норт Анна“ на компанията Dominion Virginia Power.

Източник: http://www.starnewsonline.com/

Б.Р. На 16 септември NRC сертифицира проекта. Очаквайте подробности.

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари