ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Технологиите на ФГУП «РосРАО» са търсени в Япония

09.09.2014

На 26 август проектният офис на Mitsubishi Research Institute Inc ., упълномощен от Министерството на икономиката, търговията и промишлеността на Япония, обяви резултатите от отвореното обсъждане на предложенията за реализиране на демонстрационен проект с цел потевърждаване на ефективността на технологията за очистване на течни радиоактивни отпадъци (ТРО) от тритий.

Заявката на ФГУП «РосРАО» и ОАО Радиевый институт (предприятия на Росатом), заедно с предложенията на GE Hitachi Nuclear Energy Canada Inc. (совместно предприятие на японската Hitachi Ltd. и General Electric Co (САЩ)) и Kurion Inc.(САЩ) бяха определени за реализация.

Ако демонстрационният проект бъде успешно завършен и бъдат експериментално потвърдени експлоатационните характеристики на технологичния комплекс, ФГУП «РосРАО» ще може да претендира за създаване на пълномащабна промишлена установка за очистване на натрупаните на площадката на АЕЦ “Фукушима-1” тритиеви ТРО.

Както отбеляза мениджърът на проекта от страна на ФГУП «РосРАО» Сергей Флори: “Това е резултат от съвместната работа на нашето предприятие с Радиевия институт. За нас е голяма чест, че авторитетното международно жури избра нашия проект. Това потвърждава, че решенията на руския ядрен отрасъл в областта на управлението на РАО са конкурентноспособни на световните пазари”.

Източник: http://www.rosrao.ru/wps/wcm/connect/rosrao/rosraosite/presscentre/enterprise_news/2afc1d00453e363c8545cdc87642aeb7

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари